Om oss

«Hvor skal vi gå idag?» spurte Kristoffer Robin.
Ole Brumm: «Ingen steder.»

Og så gikk de dit..

Hei jeg heter Vesla.

Eit fotefar

Eit spor etter foten som vandrar gjennom livet,
Og fortel korleis livet er levd,
Eit avtrykk.
Tida går og set sine far,
Det er rørsle som lagar spor.

Å gå framover er å leggje veg bak seg,
Ingen kan gå om att nokon steg,
men alle kan lage nye fotefar på sin veg.

Egentlig heter jeg Torbjørg, men har fire eldre brødre så det ble naturlig å kalle meg Vesla.

Jeg er født på Gjøvik i 1951. Familien hadde bygd nytt hus som stod ferdig i 1950. Jeg vokste opp med stor hage med alle slags frukttrær.
Ovenfor huset lå den store skogen hvor jeg gjennom oppveksten skulle boltre meg både sommer og vinter.

Min far var glad i høner så vi hadde hvite italienere som stadig flakset rundt omring, og vi ut på hønsesanking. I tillegg til hønene hadde vi tre hunkatter som førte til stadig nye kattekull med søte små kattunger.
Jeg kunne ikke tenkt meg et bedre sted å vokse opp. Jeg elsket å være ute sommer som vinter. Ski ble en av mine hovedinteresser. Jeg deltok i mange langrenn gjennom barndommen. Livet sluttet litt da skoletiden kom. Jeg leste en bok for datteren min en gang som het: Du har vært for lite ute i naturen, du frøken, av Marie Gripe.

Etter barne- og realskolen som det het den gang gikk jeg på folkehøgskole på sløyd- og tekstillinje. Et hyggelig år uten særlig krav og forpliktelser. Så skulle valget tas. Hva nå?
Det ble lærerskole. Som lærer kjente jeg raskt at de jeg kunne hjelpe mest var de som sleit litt med fagene sine. Jeg valgte derfor spesialpedagogikk med veiledning som fordypning. Det kom mange innvandrere til landet, og behovet for å forstå deres læringsprosess gjorde at jeg tok utdanning innen migrasjonspedagogikk. Videre valgte jeg tre ledelsesfag på BI, og til slutt utdannet jeg meg til psykoterapeut. Jeg beholdt jobben min i skolen, men ledet en enhet for barn med spesielle behov da HVPU-reformen kom i 1991.
Jeg har alltid hatt en dragning mot kunstfag, spesielt foto. Så i dag som jeg er pensjonist kan jeg dyrke hobbyene mine fullt ut. Foto er selvfølgelig hovedfokus, men samværet med barnebarn er utrolig hyggelig. Jeg elsker å trene til musikk og dans, og  er utrolig glad i yoga.

I det hele tatt syns jeg livet er fantastisk. Jeg føler meg utrolig heldig som er frisk, god helse og kan gjøre det jeg liker aller best.
Vi har kalt bilen 2nunc.no som handler om øyeblikkene/ tilstedeværelsen.

«Vær stille min tanke, så jeg kan høre mitt hjertes tale» (Vigdis Garbarek)

Vær tilstede med hjerte, ta bilder med hjerte, vær sammen med barnebarn med hjerte, tren med hjerte.
Pust! Pust inn kjærlighet. Nyt øyeblikkene og vis takknemlighet.

Jeg holder ditt hode

Jeg holder ditt hode
i mine hender som du holder
mitt hjerte i din ømhet
slik allting holder og blir
holdt av noe annet enn seg selv
Slik havet løfter en sten
til sine strender, slik treet
holder høstens modne frukter, slik
kloder løftes gjennom kloders rom
Slik holdes vi begge av noe
og løftes
dit gåte holder gåte i sin hånd.

Stein Meren

Hei jeg heter Fredrik

                                           I dont need a life that’s normal
                                             -That´s way too far away.
                                           But something…..next to normal

                                                      Would be okay

Jeg er født på historisk tid I norsk historie

Å sette seg ned å skrive om seg selv er litt vanskelig, men jeg vil likevel forsøke. 1946 var det første fredsåret etter andre verdenskrig. Jeg er født 2. oktober dette året. 1. oktober samme år falt dommen i Nürenbergprosessen.
Jeg vokste opp i Storgata i sentrum av Oslo sammen med mor og far.  Leiligheten vår var en treroms med WC inne, men uten bad. På den tiden var det mange av mine kamerater som hadde utedo i bakgården. Torggata bad lå to minutter unna og ble flittig brukt av familien.

Å bo i sentrum av Oslo hadde sine fordeler og ulemper. Fordelene var at det var kort vei til butikker, teater, kino, ja nær sagt alt. Sentrum- og Eldorado kino lå to minutters gange unna, fem minutter til så hadde du alle kinoene i Oslo. Ulempene var lang vei til naturen. For å komme ut på ski måtte jeg ta trikk, eller undergrunnsbane som det het den gang. Her var det som regel lange køer i helgene. Det var opp klokken halv syv på søndagsmorgenen for å gå ned til nasjonalteateret, stille seg i kø

for så å komme opp i høyden. Voksenkollen på Holmenkollbanen var et populært startsted, og turen endte da som regel på Kjelsås med trikk tilbake til byen. Etter hjemkomst var det å få i seg litt mat og gjøre seg klar for kinobesøk (vel og merke uten bad eller dusj).

Det ble syv laaange år på Møllergata skole. Husk vi gikk på skolen lørdager også. Her kunne jeg hatt mange historier å fortelle, men ikke alle egner seg på trykk,

velger å forbigå disse årene i stillhet) Tenker litt på dagens skoledebatt om hva elevene bør lære?
I min skoletid hadde vi bl.a. noe som het pappsløyd. Du verden hvor stor glede og nytte jeg har hatt av det.
Går du inn på mollergata.gs.oslo.no/skolen vil du finne at skolen er den eldste i Oslo, og skolehistorisk defineres den som ” Norges første moderne folkeskole”. Det er også et skolemuseum her i dag. Norges første skolekorp ble også startet her.

Etter syv år på Møllergata hadde jeg fått nok av utdanning og forskjellige jobber  ventet. Etter noen smakebiter på arbeidslivet ble det militærtjeneste hvor jeg havnet i Garden. Et fint år med mange minnerike opplevelser. Etter Garden ble det utdanning. Jeg tok realskolen på et år, videre ingeniør- og bedriftsøkonomutdanning som resulterte i mange interessante jobber. Det har også blitt mange år med egne firmaer før jeg startet på en pedagogisk utdanning. Det siste jeg har utdannet meg til er gestaltterapeut. Den utdanningen tok jeg mest for å finne meg sjæl. Av utdannelse er det livets skole som har lært meg det meste. Et problem med den læringen er at jeg gjør de samme feilene om igjen.

Hvem jeg fant er jeg fortsatt ikke helt sikker på, men kanskje meningen med livet er en prosess hvor man aldri helt finner seg selv.
Kanskje meningen er å være

underveis – aldri stå helt stille. De første yrkesaktive årene ble nok sløst bort på unyttig arbeid,
men det er vel slik med de fleste. Vi må prøve oss litt fram før vi finneren vei. Når vi tror vi har funnet den riktige veien oppdager vi at det var ikke riktig det heller, så endres retningen nok en gang for så å oppdage at vi er på feil vei igjen. Det er alt for mange som er uunnværlige i arbeidslivet – jeg er ikke en av dem. Jeg har mange ting som er ugjort og det skal de få lov til å være. Jeg er den jeg er på godt og vondt.

Det hører med til historien at jeg flyttet til Ås i 1964 hvor jeg bodde i 30 år. Etter det  flyttet jeg tilbake til Oslo. I dag bor jeg i åsen ovenfor Bogstadvannet. Et fantastisk sted med  utsikt til Oslofjorden og Krokskogen.

I dag er jeg pensjonist og koser meg i hverdagen. Jeg har ni barnebarn som jeg har det hyggelig sammen med. Etter noen pensjonistår hvor jeg reiste mye rundt i verden var jeg på utkikk etter noe ”fornuftig” å gjøre/ fylle tiden med.

Jeg har vært medlem av Lions i 28 år og har innehatt de fleste verv i klubben. Jeg har vært soneleder og DG i distrikt 104 J.

Det som står her er fakta. Hvis jeg skriver noe annet vil det være synsing. Har ikke sett mange soloppganger, men solnedganger har det vært flere av.